Košarkarske ekipe, ki tekmujejo v regionalni NLB Wheel ligi so 2. aprila 2017 odigrale polfinalne tekme. V športni dvorani OŠ Jelkovec v Zagrebu je tokratno srečanje v organizaciji Zveze paraplegikov Slovenije pripravila KKI Zagreb.
Pred uvodnim sodniškim metom je v pozdravnem nagovoru direktor ABA lige Krešimir Novosel izrazil veliko zadovoljstvo ob vzpostavitvi povezave med obema ligama, čestital za uspešno organizacijo turnirjev in ob zahvali dodal, da si v bodoče želi še več sodelovanja.
Igralce so pozdravili tudi: igralca KK Cibona Emir Sulejmanović, Paolo Marinelli  in njihov menedžer Igor Kolarić.
V prvi tekmi sta se pod koši pomerili ekipi Slovenija in KKI Zagreb. Naši so v prvi četrtini začeli odlično saj so nasprotniku pobegnili za dvanajst točk in razliko držali do polčasa. V nadaljevanju so domačini z boljšo igro lovili zaostanek in po treh četrtinah prišli na točko razlike. Slovenija je v končnici popustila in tekmo izgubila s 65:70.
RSV Kärnten je v drugi tekmi z visoko razliko premagal KKK Singidunum (62:39). Avstrijci so v prvem polčasu naredili točkovno prednost osemnajstih točk, ki jih do konca niso več zapravili.
V tretji tekmi sta se na parket zapeljali KIK Una Sana in KKI Vrbas. Boljši so bili igralci Vrbasa, ki so nasprotnika premagali s 74:55.
Zadnja tekma je pripadla ekipi KIK Zmaj, ki je presenetljivo premagala Castelvecchio z 62:53.
Tekme sta spremljala delegat Milan Lukan in vodja športa pri Zvezi Gregor Gračner, vodila pa sodniška trojka Mitja Dečman (SLO), Krunoslav Peić in Dražen Štrok oba (HR), ki je dosodila tudi tri tehnične napake.
Najboljši strelci polfinala: Ramo Rekanović – KIK Una Sana 191, Sabid Karupović – KKK Singidunum 165, Enes Kamberović – KIK Zmaj 120.
Finale NLB Wheel lige bo 22. aprila 2017 v Novem mestu.
Medijski pokrovitelj Kosarka.si
NLB WHEEL

dpik logo40 Društvo paraplegikov Istre in Krasa - Associazione dei paraplegici d Istria e Carso