PARAPLEGIK - Drage obiskovalke in obiskovalci spletne strani! V deželo je prišla pomlad in z njo tudi spomladanska številka revije Paraplegik, ki jo lahkodpp par m 2017 prebirate tudi na spletu. Tokratna številka bo postregla z veliko zanimivimi članki in intervjuji, ki so jih pripravili dopisniki iz vseh pokrajinskih društev Zveze.
Predsednik Zveze Dane Kastelic je v svoji kolumni poudaril, da smo slovenski invalidi po petnajstih letih različnih obljub s strani politike vendarle dobili Zakon o osebni asistenci.
V nadaljevanju si preberite tudi vse o drugi seji skupščine Zveze, kjer so delegati sprejeli dva poslovnika ter številne strokovne prispevke in intervjuje. Med njimi
prispevek o dvanajstem kongresu ESCIF, ki bo prvič v Sloveniji in bo potekal v  našem domu v Pacugu, članek o Pomurskem sejmu Medical, zaposlitveni info točki, oskrbi oseb z visoko okvaro hrbtenjače …
Na straneh namenjenih kulturi je veliko napisanega o prestižni razstavi v Louru v Parizu, kjer je razstavljal tudi naš slikar Vojko GašperutGašper. V nadaljevanju pišemo o njegovih začetkih in uspehih .
Veliko strani je namenjenih športu in našim športnikom ter njihovim športnim dosežkom. Preberite tudi potopisne prispevke, zadnje strani pa so tudi tokrat rezervirane za razvedrilo.

dpik logo40 Društvo paraplegikov Istre in Krasa - Associazione dei paraplegici d Istria e Carso