V športni dvorani v Rušah se je 22. oktobra 2016 začela košarkarska liga ZPS – SOČA OPREMA za sezono 2016-2017. V letošnji sezoni bo tekmovalo pet mb kos1ekip iz pokrajinskih društev Zveze paraplegikov Slovenije in ena ekipa iz Avstrije. Prvo kolo je v organizaciji ZPS pripravilo DP Podravja.
V uvodnem srečanju sta se na parketu pomerili ekipi DP Maribor Palfinger Marine in DP Kranj. Po dokaj izenačenem prvem mb kos2polčasu so domačini vendarle strli odpor nasprotnikov in zmagali s 65:52.
Druga tekma je zmago prinesla ekipi RSV Kärenten, ki je ekipo DP Celje Thermana popolnoma nadigrala in slavila z visoko razliko 65:36. 
V tretji tekmi sta se pod koši udarili DP Novo mesto in DP Maribor Palfinger Marine. Povedli so Novomeščani, vendar so v nadaljevanju popustili in tekmo izgubili z 39:52.
V četrti tekmi je bila boljša DP Celje Thermana, ki je lanskoletnega prvaka DP Ljubljana Mercator porazila z rezultatom 69:59.
Zadnja tekma med RSV Kärnten in DP Novo mesto je pripadla Avstrijcem (60:44).
Na tekmovanju sta bila prisotna - delegat lige Milan Lukan in vodja športa pri ZPS Gregor Gračner, tekme sta vodila sodnika Mitja Dečman in Dražen Štrok. 
Vrstni red po odigranem prvem kolu je: prva RSV Kärnten, druga DP Maribor Palfinger Marine, tretja DP Celje Thermana, četrta DP Novo Mesto, peta DP Ljubljana Mercator, šesta DP Kranj.
Naslednje kolo bo odigrano 12. novembra 2016 v Celovcu.