oi vesPo zaslugi naše strelke Veselke Pevec je tudi na paraolimpijskih igrah v Rio de Janeiru zadonela Zdravljica. Veselka je po Pavli Sitar in Mateji Pintar tretja Slovenka, ki je na največjem svetovnem tekmovanju postala paraolimpijska prvakinja. Njen uspeh je s srebrno medaljo v mešani skupini SH2 v streljanju z zračno puško stoje dopolnil Franček Gorazd Tiršek, ki je s tem ponovil uspeh iz iger pred štirimi leti v Londonu.
Naša strelca sta bila že v kvalifikacijah zelo visoko, Pevčeva je dosegla 634,9 kroga in postavila nov paraolimpijski rekord, le 0,4 kroga pa je za njo kot drugi zaostal Tiršek oi skup(634,5). V finalu, kjer se po novih pravilih osmerica meri na izpadanje, pa sta Slovenca poskrbela za pravo dramo. O zmagi je odločil zadnji strel, po katerem je Pevčeva za skupno 0,2 kroga premagala Tirška (211,0 – 210,9).
Veselka Pevec je na najpomembnejšem tekmovanju po komaj treh letih trdega dela zablestela kot meteor na strelskem nebu. Za njo bi lahko rekli: »Prišla, videla, zmagala.« Do sedaj se še ni zgodilo, da bi na paraolimpijskih igrah doživeli dvojno slovensko zmago. Zato imata tudi vse zasluge trenerka Polona Sladič in njen pomočnik Aleš Kosmač.
V nadaljevanju tekmovanja je Franc Pinter z malokalibrsko puško nastopil v disciplini R7 in osvojil 18. mesto. Franček Gorazd Tiršek je v disciplini R5 z zračno puško leže osvojil sedmo mesto, Veselka Pevec pa 13. AUDIO-PEVEC - AUDIO-TIRŠEK

dpik logo40 Društvo paraplegikov Istre in Krasa - Associazione dei paraplegici d Istria e Carso