sarajevo1V Sarajevu je od 27. do 29. maja 2016 potekalo Mednarodno odprto prvenstvo in XIII. športne igre za paraplegike. Tekmovanja se je udeležilo več kot 120 tekmovalcev iz šestih držav - Srbije, Hrvaške, Črne Gore, Makedonije, Slovenije in BiH.
Slovesna otvoritev športnih iger je potekala na olimpijskem stadionu Asim Ferhatović Hase na Koševu, športniki pa so se v ekipni in posamični konkurenci pomerili v atletiki in v šahu. Atleti so v metu diska, kopja, suvanju krogle in vožnjah (100, 200, 400 metrov) tekmovali na stadionu, šahisti pa v hotelu »Terme« na Ilidži.
Barve Slovenije je tokrat izredno uspešno zastopala ekipa DP Prekmurja in Prlekije ter osvojila kar štiri zlate in štiri srebrne medalje. Dušan Slana je zlate medalje osvojil v metu diska in kopja ter v suvanju krogle, prejel pa je tudi pokal in zlato medaljo za najboljšega atleta v svoji skupini. Tudi naš drugi atlet Benjamin Krč je tekmoval v metalni disciplinah in v metu kopja osvojil srebrno medaljo. Tretji atlet Jože Gonza je tekmoval v hitrostnih vožnjah. Na 100, 200 in 400 metrov je osvojil srebrne medalje.
Naši atleti so nastopili tudi v ekipnem mednarodnem šahovskem prvenstvu. V močni konkurenci so osvojili šesto meto.
Ob razglasitvi rezultatov je medalje in pokale podelil predsednik UO Zveze paraplegikov in obolelih za otroško paralizo Federacije Bosne in Hercegovine prof. dr. sci. Mirsad Muftić, za tem pa je sledilo prijetno druženje vseh udeležencev športnih iger in mednarodnega prvenstva.