FOTOGRAFIJE - V Ledeni dvorani v Zalogu je v 4. maja 2016 v organizaciji Zveze za šport invalidov Slovenije – POK potekalo državno prvenstvo v curlingu za invalide na cawrv1cawrv2vozičkih. Za naslov državnega prvaka v letu 2016 so se pomerile štiri ekipe, ki so jih sestavljali igralci curlinga iz DP ljubljanske pokrajine, DP Gorenjske in ena zunanja igralka.
Naslov državnih prvakov je osvojila ekipa DPLJ 1 v kateri so tekmovali: Živa Hribar, Jože Klemen, Žiga Bajde in Robert Žerovnik. Naslov podprvakov je v sestavi Jana Ferjan, Mojca Burger in Milan Zlobko osvojila DPLJ 2, tretja je bila ekipa Basket (Boštjan Ceglar, Gregor Gračner, Slobodan Banjac, Jože Berčon), četrta pa DP Gorenjske (Jovita Jeglič Gašper Črnilec, Jani Učakar).
Tekme so bile zelo izenačene, še posebej finalna tekma med DPLJ 1 in DPLJ 2, saj se do zadnjega meta ni vedelo kdo katera ekipa bo slavila. V korist ekipe DPLJ 1 je odločil šele zadnji met.

dpik logo40 Društvo paraplegikov Istre in Krasa - Associazione dei paraplegici d Istria e Carso