mateja2015Slovenska paraolimpijka Mateja Pintar je na konferenci Sporto v Portorožu tudi uradno naznanila, da končuje svojo športno pot. Pintarjeva je leta 2004 na paraolimpijskih igrah v Atenah osvojila zlato medaljo v namiznem tenisu, štiri leta pozneje v Pekingu je bila tretja.

»Pravzaprav že tri leta nisem igrala, zato je bil ta prehod toliko lažji, vendar je uradna odločitev vendarle določen preskok v življenju. Težko bi rekla, da to počnem s težkim srcem ali da mi je žal, vesela sem za vse, kar sem doživela z namiznim tenisom. Mislim, da je napočil pravi trenutek, da poskušam delati še kaj drugega, čemur bom posvetila vso svojo energijo. Namizni tenis je bil lep del mojega življenja, zato se ni kar tako preprosto posloviti, vendar se že veselim novih izzivov. Zdaj delam kot prevajalka, kar sem tudi študirala, veselim pa se tudi stvari, ki sem jih prej zanemarjala in tega ni tako malo,« je ob svojem slovesu dejala paraolimpijska zmagovalka iz Aten. Vir-ZŠIS-(foto: Vid Ponikvar/Siol Sportal/Sportida)
Več ZŠIS

dpik logo40