roc-kolVse več naših članic in članov ima ročna kolesa. Nekateri z njimi tekmujejo, nekateri pa se z njimi vozijo le rekreativno. Ročno kolesarstvo je tudi paraolimpijska disciplina.
Pri Zvezi paraplegikov Slovenije bi radi to lepo športno panogo nekoliko razširili, zato 23. maja nekje v osrednji Slovenije pripravljamo vseslovensko srečanje ročnih kolesarjev. Zapeljali se boste po trasi, ki bo primerna za vse. Predvsem pa bo to prijetno rekreativno druženje. No, iz množičnosti pa se rodi tudi tekmovalni šport. Radi bi se tudi prešteli in vključili v Sekcijo ročnih kolesarjev pri ZPS.
Športni referenti društev! Vi najbolje poznate ročne kolesarje v vašem društvu zato poskrbite, da bodo vaši tovrstni športniki ali rekreativci seznanjeni s to akcijo. Če se iz kakršnih koli razlogov ne boste udeležili prvega srečanja pa vsaj sporočite, če imate ročno kolo. Lahko pa se prijavite tudi tisti, ki teh koles nimate in bi se mogoče samo malo zapeljali.
Prijave zbirajo do konca aprila vodja rekreativnih ročnih kolesarjev Anka Vesel - Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.,  vodja športa pri Zvezi Gregor Gračner - Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. in Žiga Breznik - Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.. Čim prej se prijavite!