Le dan po slovesni razglasitvi Zorana Jankoviča za župana Mestne občine Ljubljana je Zveza likovnih društev Slovenijev istih prostorih (17.11.2006) na Magistratu  razglasila zmagovalce na natečaju za Zlato paleto.

Strokovna žirija, ki ji je predsedoval akademski kipar in magister umetnosti Ljubo Zidar je izmed sedemsto prispelimi deli izbrala devetinštirideset izdelkov in jim namenila Certifikat kakovosti. Certifikat kakovosti smo dobili tudi slikarji likovne sekcije pri Zvezi paraplegikov Slovenije: Vojko Gašperut za risbo »Pirenežijeve sanje«, Metod Zakotnik za grafiko »Škofjeloški grad«  in Boris Šter za »Grad kamen« oba sta delala v tehniki suha igla. Branko Martin Rupnik si je prislužil Certifikat za delo »Jutranji mir« v skupini slikarstvo realizem. Za finale pa so podelili v vsaki skupini še Zlate palete. To je najvišje priznanje za amaterske likovne in kiparske dosežke. Vsako leto jih podeljuje Zveza likovnih društev Slovenije. Dobitnik Zlate palete za grafične dosežke v letu 2006 je Metod Zakotnik iz Škofje Loke član Društva paraplegikov Gorenjske. Njegova grafika je po mnenju strokovne komisije najboljša. Metodu z velikim veseljem iskreno čestitamo.

dpik logo40