Za boljši pretok informacij v okviru ZPS bi radi zbrali čim več predlogov za izboljšanje zakonskih in drugih predpisov v korist boljšega življenja paraplegikov in tetraplegikov. Zato se je pri Zvezi paraplegikov Slovenije oblikovala delovna skupina, ki bo skušala pripraviti pregled pravic paraplegikov in tetraplegikov na vseh nivojih družbenega življenja in pripraviti predlog raznim ministrstvom za izboljšanje le-teh.
Morate razumeti, da brez vašega sodelovanja ne gre. Ker bomo z vašimi predlogi lažje zastopali vaše interese pri različnih inštitucijah, vas prosimo, da nam pismeno ali po elektronskem mediju posredujete vaše pripombe. S tem bomo dobili povratno informacijo, ki nam bo pomagala pri zastopanju vaših pravic. Taki stiki z vami so nujni, saj potrjujejo našo verodostojnost zastopanja in pomagajo pri izobraževanju javnosti o potrebah, ki jih prinaša življenje na invalidskem vozičku in tako posredno odloča o vašem življenju v bodoče.Emaili, kjer lahko sporočite vaše pripombe in predloge so:

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. - problemi na področju zakonodaje, izobraževanja, zaposlovanja, socialne vključenosti
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. – problematika obveščanja in javni mediji Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. – arhitekturna vprašanja in vse drugo

POMEMBNE IN KORISTNE INFORMACIJE - olajšave – dostop do interneta – znak za parkiranje – oprostitev plačila taks in RTV prispevka – pravica do varstvenega dodatka, dodatka do tuje pomoči in invalidnine, kategorije invalidnosti, uveljavljanje pravic, zajamčena višina inv. pokojnine in drugo.

dpik logo40 Društvo paraplegikov Istre in Krasa - Associazione dei paraplegici d Istria e Carso