FOTOGRAFIJE - Slikarke, slikarji in rezbarji Likovne sekcije pri Zvezi paraplegikov Slovenije so se 13. aprila 2015 zbrali na vsakoletni tradicionalni slikarski delavnici v Novem mestu. Odmevno delavnico je v organizaciji Zveze odlično pripravilo Društvo paraplegikov Dolenjske, Bele krajine in Posavja. Kulturno dogajanje je namreč posnela tudi lokalna TV Vaš kanal.
nm1-del2015
V prostorih društva in okolici je svoje znanje nadgrajevalo večje število likovnikov in rezbarjev iz petih pokrajinskih društev. Med njimi tudi člani Mednarodnega združenja slikarjev, ki svoja dela ustvarjajo z usti ali nogami. nm2-del2015Odsotna sta bila polnopravni član omenjenega združenja Benjamin Žnidaršič in štipendist Željko Vertelj, ki sta se pripravljala za skupinsko razstavo v Nemčiji. Na delavnici pa je sodeloval tudi Metod Zakotnik – vodja kulturnih dejavnosti pri ZPS. Dodamo pa naj, da se je v slikanju na drugi delavnici poskušala nova slikarka Marija Kerec. Zaželimo ji veliko uspehov in vključitev med slikarje ZPS.
Pod mentorskim vodstvom
Rassa Causeviga so se naši umetniki izpopolnjevali v tehniki olje na platno, risbi s svinčnikom in akvarelu.
Sončen in prijeten pomladanski dan, z lepo naravno okolico društvenih prostorov na obrobju dolenjske prestolnice, je dal slikarkam in slikarjem veliko motivike in inspiracije za plodno ustvarjanje.