20150428 11463420150428 133157FOTOGRAFIJE - Slikarke in slikarji Likovne sekcije Zveze paraplegikov Slovenije naj bi se na tradicionalni prvomajski delavnici izpopolnjevali v Gabrjah blizu smaragdne lepotice Soče. Tokrat so pri Lebanovim čebelnjakom med drugim nameravali slikati tudi panjske končnice in na večer prižgati kres. Toda 28. aprila 2015 jim vreme ni bilo naklonjeno. Lepi načrti so padli v vodo, slikarji pa so svoje »štefelaje« postavili v prostorih Moto kluba Soča v Tolminu.

Pod mentorskim vodstvom Rassa Causeviga so svoja dela ustvarjali v različnih tehnikah. Dragica Sušanj in Željko Vertelj, ki sta tudi člana Mednarodnega združenja slikarjev, ki slikajo z usti ali nogami, sta slikala v tehniki olje na platno. Benjamin Žnidaršič (polnopravni član omenjenega združenja) je svojo abstraktno sliko ustvarjal v tehniki akril na platno, prav tako tudi Boris Šter. Damjan Rogelj, Zlatko Bernašek in vodja kulturnih dejavnosti pri Zvezi Metod Zakotnik so slikarsko znanje nadgrajevali v tehniki risba – svinčnik - oglje. Anka Vesel in domačin  Klavdij Leban (organizacijske niti prvomajskih delavnic so v njegovih rokah) sta tudi slikala v tehniki olje na platno, medtem ko je Ljudmila Turk v akrilni tehniki izdelala res lepo panjsko končnico in jo poklonila čebelarju Izidorju Lebanu. Na delavnici je sodeloval tudi slikar Boštjan Močnik iz Tržiča.
Slikarsko delavnico je izvedlo Društvo paraplegikov severne Primorske podprla pa  JSKD in Zveza paraplegikov Slovenije.

4195163
4195163