Streljanje1 MS20REZULTATI: Strelci so s četrtim krogom 8. junija 2020 na strelišču TVD Partizan v Murski Soboti zaključili tekmovanje v ligi 2019-2020. Na vrhu je ponovno ekipa prekmurskih strelcev, ki je že vrsto let nepremagljiva, naša ekipa je dosegla tretje mesto. V posamični konkurenci strelcev v skupini SH1 je dosegel odlično tretje mesto naš strelec Srečko Petkovšek, najboljši strelec zmagovalne ekipe je bil Franc Jožef, v skupini SH2, kjer težje gibalno ovirani tetraplegiki streljajo z naslonom pa njegov rojak Leon Jurkovič. V tekmovanju z zračno pištolo je imel najbolj mirno roko Anton Bavec iz DP Ljubljana, v skupini SH2 sta nastopili tudi dve strelki.Streljanje2 MS20

Rezultati četrtega kroga
Zaključni krog je pripravilo Društvo paraplegikov Prekmurja in Prlekije, nastopilo pa je 23 strelcev in ena strelka iz petih pokrajinskih društev Zveze paraplegikov Slovenije.
V moštveni tekmi je bila najboljša ekipa DP Murska Sobota (1.078), druga je bila DP Maribor (1.032), tretja DP Koper (999), četrta DP Celje (949), peta pa DP Ljubljana (906).
V posamični konkurenci v skupini SH1 je slavil paralimpijec Franc Pinter – DP-MB (378), drugo mesto je osvojil Jožef Franc – DP-MS (368), tretje pa Srečko Petkovšek DP-KP (345).

Streljanje3 MS20Med strelci v skupini SH2 so prva tri mesta osvojili strelci DP-MS. Največ krogov je dosegel Venčeslav Bezjak (363), drugi je bil Slavko Dunaj (357), tretji pa Leon Jurkovič (353).
Nastopila je tudi strelka Vesna Novak in dosegla 351 krogov.
Pomerili so se tudi strelci v streljanju z zračno pištolo. Že kar nekaj časa je nepremagljiv Anton Bavec DP-LJ (358), drugo mesto je osvojil Ivica Vukadin DP-KR (329), tretje pa Metod Zakotnik DP-KR (229).

Rezultati lige 2019-2020
Strelci so v sezoni 2019-2020 prvi krog odstreljali na Vidmu, drugi v Ankaranu, tretji v Slovenski Bistrici, četrti pa v Murski Soboti. Po seštevku vseh štirih krogov je naslov ligaškega prvaka osvojila ekipa DP Murska Sobota (4.299), druga je bila DP Maribor (4.036), tretja DP Koper (3.898), četrta DP Celje (3.795), peta DP Ljubljana (3.638), šesta pa DP Novo mesto (2.861), ki se tekmovanja v zadnjem krogu ni udeležila.
V posamični moški konkurenci v skupini SH1, kjer so za končne uvrstitve šteli rezultati treh krogov, je prvak lige postal Jožef Franc DP-MS (1.105), drugi je bil Franc Pinter DP-MB (1.104), tretji pa Srečko Petkovšek DP-KP (1.001).
Med strelci v skupini SH2 so prva mesta tako kot v četrtem krogu osvojili strelci DP Murska Sobota. Najboljši je bil Leon Jurkovič (1.081), drugi je bil Slavko Dunaj (1.065), tretji pa Venčeslav Bezjak (1.059). V tej skupini sta tekmovali tudi dve strelki. Paralimpijka Veselka Pevec DP-LJ je nastopila samo v prvem krogu in zadela 348 krogov, Vesna Novak DP-CE pa v treh krogih 1.024 krogov.
V streljanju z zračno pištolo je v treh krogih najboljši rezultat dosegel Anton Bavec DP-LJ (1.075), drugo mesto je osvojil Ivica Vukadin (975), tretje pa Metod Zakotnik (763), oba DP-KR.
V ligi je tekmovalo 33 strelcev iz sedmin pokrajinski društev Zveze paraplegikov Slovenije. Ekipe so za prva mesta prejele pokale, strelci za najboljše uvrstitve v posamičnih konkurencah po medalje.
Strelci in ekipe iz posameznih društev se bodo glede na normo udeležili državnega prvenstva.

4195172
4195172