Streljanje1 Ankaran20REZULTATI
Drugi krog strelske lige je v organizaciji Zveze paraplegikov Slovenije 18. januarja 2020 pripravilo Društvo paraplegikov Istre in Krasa.Streljanje2 Ankaran20
Na strelišču v Ankaranu se je za najboljše rezultate v streljanju s serijsko zračno puško v ekipni in posamični konkurenci pomerilo 24 strelcev iz sedmih pokrajinskih društev Zveze. Med njimi tudi strelka Vesna Novak – DP – CE, ki je s 333 krogi osvojila šesto mesto. Štirje strelci so tekmovali tudi v streljanju z zračno pištolo.
Za pravilen potek tekmovanja in izračun rezultatov je poskrbel državni sodnik Stane Frolich.
V ekipni konkurenci je slavila DP Murska Sobota (1.052), drugo mesto je osvojila ekipa strelcev iz DP Koper (977), tretje pa DP Celje (976). Četrta je bila DP Novo mesto (967), peta DP Ljubljana (950), šesta pa DP Maribor (931).
V najmočnejši skupini SH1 je bil v posamični konkurenci, kjer strelci streljajo brez naslona, najboljši Mirko Sintič (337), drugi je bil Gašper Peček (332) oba iz DP – NM, tretji pa Vinko Hren – DP – CE (328).
V posamični konkurenci SH2, kjer strelci tetraplegiki tekmujejo z naslonom, se je zmage veselil Leon Jurkovič – DP – MS (357), na drugo mesto se je zavihtel Jasmin Sabljakovič – DP – LJ (352), tretji pa je bil Venčeslav Bezjak – DP – MS (348).
Med strelci, ki streljajo z zračno pištolo je zmagal Ivica Vukadin (316), drugi je bil Metod Zakotnik (251) oba iz DP – KR, tretji Gašper Peček (231), četrti pa Mirko Sintič (156) oba DP – NM.