Erich Stegman18Na domačiji našega priznanega slikarja Vojka Gašperuta-Gašperja v Cereju pri sv. Antonu so se 5. septembra 2018 zbrali slikarji, ki slikajo z usti. Namen srečanja je bil: z likovno delavnico obeležiti prvi Mednarodni dan slikarjev, ki slikajo z usti ali nogami in počastiti spomin na ustanovitelja združenja VDMFK Ericha Stegmanna, ki je umrl 5. septembra 1984.Vojko Gasperut Cerej18
Med slikarji, ki so svoja nova dela ustvarjali na likovni delavnici v Gašperjevi galeriji in slikoviti okolici Cereja, sta bila polnopravna člana Mdednarodnega združenja slikarjev, ki slikajo z usti ali nogami Vojko Gašperut in Benjamin Žnidaršič ter člani: Dragica Sušanj, Tina Pavlovič in Željko Vertelj. Vsi so tudi člani Likovne sekcije pri Zvezi paraplegikov Slovenije.
Pridružila sta jim je tudi perspektivni slikar Gregor Janežič, ki ima vse možnosti, da v bližnji prihodnosti postane član tega elitnega združenja in Itsak Adir iz Izraela.

dpik logo Društvo paraplegikov Istre in Krasa - Associazione dei paraplegici d Istria e Carso

grb pivkagrb hrpelje kozinajskd

Logo sava zavarovalnicaspringer riders