Kegljanje Ravne18Društvo paraplegikov Koroške je v Ravnah na Koroškem 23. februarja 2018 v organizaciji Zveze paraplegikov Slovenije pripravilo drugo kegljaško kolo v ligi ZPS-DOM PARAPLEGIKOV PACUG. Kegljačice in kegljači so tekmovanje že triindvajsetič zapored posvetili spominu na odličnega kegljača koroškega društva Stanka Grnjaka, udeležilo pa se ga je 21 tekmovalcev iz petih pokrajinskih društev Zveze. Tokrat naših tekmovalcev DP Istre in Krasa ni bilo zraven zaradi vremenskih razmer.
V ekipni konkurenci je premočno slavila domača ekipa DP Slovenj Gradec (1956). Nekaj tudi po zaslugi svojega kegljača, ki je podrl kar 574 kegljev. Drugo mesto je osvojila DP Celje (1941), tretja DP Maribor (1867), četrto DP Murska Sobota (1752), peto pa DP Nova Gorica (1230).
V najštevilčnejši moški konkurenci je z novim državnim rekordom (574) prvo mesto osvojil domačin Igor Kasnik, drugi je bil Zdenko Lilek – MB (494), tretji pa Miran Jernejšek – MB (490).
Med kegljačicami so nastopile Marija Kerec – MB (487), Anja Žlogar – SG (404) in Marta Janežič – MS (402).
V skupini težje gibalno oviranih tetraplegikov je največ kegljev podrl domači kegljač Damjan Hovnik (512), drugo mesto je osvojil Klavdij Leban – NG (488), tretje pa Henrik Plank – CE (480).
Med starejšimi kegljači v skupini veterani sta nas topila le dva kegljača. Marjan Romih – CE je podrl 374 kegljev, Franc Borovnjak – MS pa 359.
Za pravilen potek tekmovanja so skrbeli sodniki Kopmajer.

dpik logo Društvo paraplegikov Istre in Krasa - Associazione dei paraplegici d Istria e Carso

grb pivkagrb hrpelje kozinajskd

Logo sava zavarovalnicaspringer riders