Arhiv novic

PLAVČKU NORMA ZA SVETOVNO PRVENSTVO

Na Hrvaškem je 27. maja 2017 potekalo odprto prvenstvo v atletiki za invalide, med številnimi atleti sta nastopila tudi člana Zvezedpik plavcek paraplegikov Slovenije Luka Plavčak in Henrik Plank.
Navdušil je Plavčak, ki je kij zalučal 17.55 metrov in si tako priboril normo za nastop na svetovnem prvenstvu, ki bo od 14. do 23. julija potekalo v Londonu. Plank je z metom diska 14,94 metrov pristal na tretjem mestu.
Naša atleta je spremljal trener Luka Cmok, ki je pripomnil, da je bil glavni cilj nastopa  Plavčkova norma, nekoliko manj pa je bil zadovoljen s Plankovim nastopom, ker ve, da je bolje pripravljen.

Z ATV MOTORJI V OBJEM JULIJSKIH ALP

FOTOGRAFIJE - Motoristi ATV sekcije pri Zvezi paraplegikov Slovenije so tretji zbor pripravili na Gorenjskem. Na večer 26. maja dpik atv1gor2017 se je 13 motoristov in nekaj sopotnikov zbralo v Gozd Martuljku, kjer so se ob krompirjevem golažu in zvokih harmonike seznanili s planom potepanja po gorenjskih in malo tudi italijanskih hribih. Organizacijske niti sta imela v rokah gorenjski ATV motorist Janez Učakar in vodja sekcije Gregor Gračner.
dpik atv2gorV prelepem sobotnem sončnem jutru so se iz Gozd Martuljka podali na Vršič, se spustili do koče pri izviru Soče in obiskali Kekčevo domačijo. Pot so nadaljevali po dolini lepotice Soče in se povzpeli na Mangartsko sedlo. Na višini več kot 2070 metrov so se pozabavali z vragolijami na snegu, naužili čudovitega razgleda in se vrnili dpik atv3gordo Loga pod Mangartom. Po okrepčilu jih je pot vodila čez prelaz Predel mimo Rabeljskega jezera k Belopeškim jezerom na italijansko stran. Nato so odbrneli v  Planico, pod velikanko naredili spominski posnetek in si za konec privoščili še postanek v Tamarju. To je bil resnično prelep in nepozaben ogled lepot naše Slovenije. V objemu Julijskih alp so v čudovitem sončnem dnevu premagali 3.000 metrov višinske razlike in prevozili 150 kilometrov. Četrto srečanje članov ATV sekcije bo zadnji vikend v avgustu 2017.

SLIKARJI USTVARJALI OB SMARAGDNI SOČI

FOTOGRAFIJE - Društvo paraplegikov severne Primorske je v okviru kulturnih dejavnosti in s pomočjo Javnega sklada za dpik soca2ljubiteljske kulturne dejavnosti, po letu premora ponovno pripravilo likovno delavnico. Slikarji Likovne sekcije Zveze paraplegikov dpik soca1Slovenije - Jernejšek Miran, Radovan Gros, Jakob Kaučič, Boris Šter, Ana Šter, Metod Zakotnik, Tina Šerko, Branko Rupnik, Zorica Razboršek, Ljudmila Turk in Klavdij Leban, so svoja dela ustvarjali 27. maja 2017 v Gabrjah ob naši smaragdni reki Soči. V lepem vremenu in lepem okolju je bilo tudi vzdušje slikarjev in njihovih spremljevalcev lepo.

zVem – ZDRAVSTVENE STORITVE NA SPLETU

Vse podatke o zdravstvenih storitvah dobimo na enem mestu. Le z nekaj kliki lahko npr. preverimo kdaj smo dobili katerega od zVEM omedicinsko tehničnih pripomočkov (voziček, sedežna blazina, zdravila, izvid zadnjega pregleda in še mnogo mnogo več).
Dostop do vseh teh podatkov uporabnikom omogoča, brezplačen portal
zVem -zdravje vse na enem mestu. Dostopate lahko do storitev eZdravja, z možnostjo eNaročanja, eReceptov  in drugih elektronskih zdravstvenih podatkov.
Vstop v portal je mogoč s kvalificiranim digitalnim potrdilom, ki ga uporabljamo za eBančništvo. V kolikor digitalnega potrdila nimamo lahko zanj zaprosimo na upravni enoti (brezplačno storitev na primer omogoča SIGEN-CA).
Kvalificirano potrdilo je računalniški zapis z osnovnimi podatki o uporabniku, ki je elektronsko podpisan s ključem izdajatelja potrdila in se ga ne da ponarediti. Več informacij najdemo na elektronskem naslovu: www.sigen-ca.si. Po prevzemu kvalificiranega potrdila je slednjega potrebno namestiti še v brskalnik računalnika in z registracijo v portalu zVem pričnemo uporabljati storitev.

dpik logo Društvo paraplegikov Istre in Krasa - Associazione dei paraplegici d Istria e Carso
Vanganelska 008 F, 6000 KOPER
G: +386 (0)41 697 560
E: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

TRR: 10100-0034623369
Banka Koper
Matična številka: 518942000
Davčna številka: 84790962

 QR DPIK

 

 

 

 

Obiskovalci

3309944
Danes
Včeraj
Ta teden
Ta mesec
Skupaj
462
734
4084
31015
3309944

NAŠE PROGRAME FINANČNO PODPIRAJO NASLEDNJE OBČINE IN DRŽAVNE JAVNE USTANOVE:

mddszee

fihozps

grb kopergrb izolagrb pirangrb ilirska bistrica

grb postojnagrb sezanagrb komengrb divaca

grb pivkagrb hrpelje kozinajskd

 

SPONZORJI IN DONATORJI:

ziveti s pristaniscemCasino Portoroz

logo zavarovalnica mariborspringer riders