Zadnje novice

STRELJANJE 2. KROG ANKARAN

Streljanje1 Ankaran20Drugi krog strelske lige je v organizaciji Zveze paraplegikov Slovenije 18. januarja 2020 pripravilo Društvo paraplegikov Istre in Krasa.Streljanje2 Ankaran20
Na strelišču v Ankaranu se je za najboljše rezultate v streljanju s serijsko zračno puško v ekipni in posamični konkurenci pomerilo 24 strelcev iz sedmih pokrajinskih društev Zveze. Med njimi tudi strelka Vesna Novak – DP – CE, ki je s 333 krogi osvojila šesto mesto. Štirje strelci so tekmovali tudi v streljanju z zračno pištolo.
Za pravilen potek tekmovanja in izračun rezultatov je poskrbel državni sodnik Stane Frolich.
V ekipni konkurenci je slavila DP Murska Sobota (1.052), drugo mesto je osvojila ekipa strelcev iz DP Koper (977), tretje pa DP Celje (976). Četrta je bila DP Novo mesto (967), peta DP Ljubljana (950), šesta pa DP Maribor (931).
V najmočnejši skupini SH1 je bil v posamični konkurenci, kjer strelci streljajo brez naslona, najboljši Mirko Sintič (337), drugi je bil Gašper Peček (332) oba iz DP – NM, tretji pa Vinko Hren – DP – CE (328).
V posamični konkurenci SH2, kjer strelci tetraplegiki tekmujejo z naslonom, se je zmage veselil Leon Jurkovič – DP – MS (357), na drugo mesto se je zavihtel Jasmin Sabljakovič – DP – LJ (352), tretji pa je bil Venčeslav Bezjak – DP – MS (348).
Med strelci, ki streljajo z zračno pištolo je zmagal Ivica Vukadin (316), drugi je bil Metod Zakotnik (251) oba iz DP – KR, tretji Gašper Peček (231), četrti pa Mirko Sintič (156) oba DP – NM.

PREDNOVOLETNO SREČANJE V KOPRU

Novoletno srecanje1 Koper20Ob iztekajočem se letu je naše društvo pripravilo prednovoletno srečanje za člane in njihove svojce. Srečanje je bilo v soboto, 28.12.2019 ob14:00 uri. Najprej smoNovoletno srecanje2 Koper20 se zbrali v prostorih društva Vanganelska cesta 8. F, Koper kjer nam je podpredsednik društva Slavko Bračič zaželel lepe želje in predvsem zdravja v novem prihajajočem letu. Na ogled so bila postavljena tudi najnovejša slikarska dela našegih umetnikov. V Novoletno srecanje3 Koper20dobrem vzdušju nas je držal kitarist-kantavtor Toni in nato smo se ob klepetu ter aperitivuNovoletno srecanje4 Koper20 preselili v bližnjo restavracijo »Emonec«, kjer smo nadaljevali s srečanjem. Za nadaljevanje veselega razpoloženja nam je igral duo Babalu s katerim se družimo že kar vrsto let. In tako smo ob plesu dobri hrani in pijači nadaljevali pozno v noč.

VOŠČILO 2020

Voscilo 2020Želimo vsem članicam in članom,
našim donatorjem, svojcem in prijateljem,
da Vas leto 2020 obdari
s številnimi lepimi trenutki,
z obilico zdravja,
dobrega počutja, miru in
osebnega zadovoljstva.

Vesel Božič in srečno novo leto Vam želi Društvo paraplegikov Istre in Krasa!

1. KOLO STRELJANJE - BERNAŠKOV MEMORIAL

Streljanje Videm19Društvo paraplegikov ljubljanske pokrajine je v organizaciji Zveze paraplegikov Slovenije 7. decembra 2019 pripravilo prvi krog strelske lige ZPS. Društvo je tekmovanje posvetilo občinskemu prazniku, ki ga Občina Dobrepolje praznuje 6. decembra, 5. decembru, ko je bilo ustanovljeno DP ljubljanske pokrajine in 3. decembru, Mednarodnemu dnevu invalidov. Društvo pa se je odločilo, da strelsko tekmovanje posveti tudi odličnemu in letos preminulemu strelcu društva Zlatku Bernašku. Zlatko ima pri društvu velike zasluge pri razvoju streljanja z zračnim orožjem. Tudi pri izredni strelski karieri naše zlate paralimpijke Veselke Pevec, ki jo je motiviral za streljanje in tudi materialno pomagal pri nakupu prve zračne puške. Zato naj bi to tekmovanje tudi v prihodnje ostalo njemu v spomin.
Na strelišču v Jakličevem domu na Vidmu se je za kar najboljše rezultate v streljanju s serijsko zračno puško pomerilo 29 strelcev iz sedmih pokrajinskih društev Zveze. Med njimi tudi strelka Veselka Pevec, ki je tekmovala v ekipi DP Ljubljana. Pet strelcev je tekmovalo tudi v streljanju zračno pištolo. Tekmovanje sta vodila sodnika Janez Kaplan in Matej Nose ter organizator Jože Kaplan, ki je skrbel za vnos in izračun rezultatov. Tekmovanje je štelo za uvrstitve tako v ekipni kot tudi v posamični konkurenci.
V ekipni konkurenci je prvo mesto suvereno osvojila DP Murska Sobota (1.088), na drugo mesto se je uvrstila ekipa strelcev iz DP Maribor (1.038), na tretje pa DP Ljubljana (970). Četrta je bila DP Novo mesto (965), peta DP Koper (952), šesta pa DP Celje (896).
V najmočnejši skupini SH1 je v posamični konkurenci, kjer strelci streljajo brez naslona, bil najboljši Franc Jožef – DP-MS (364), drugo mesto je osvojil Franc Pinter DP-MB (361), tretje pa Zdenko Lilek – DP-MB (348).
V posamični konkurenci SH2, kjer strelci tetraplegiki tekmujejo z naslonom, so prva tri mesta osvojili strelci DP Murska Sobota. Najboljši rezultat je dosegel Leon Jurkovič (368), drugi je bil Slavko Dunaj (356), tretji pa Venčeslav Bezjak (348).
Naša paraolimpijka Veselka Pevec je s 348 krogi osvojila četrto mesto.
Med strelci v streljanju z zračno pištolo je bil najboljši Anton Bavec (358) DP-LJ, drugi je bil Metod Zakotnik (259) DP-KR tretji pa Henrik Plank (233) DP-CE.
Ob razglasitvi rezultatov je strelce nagovorila predsednica Društva ljubljanske pokrajine Mirjam Kanalec, čestitala strelcem za dobre rezultate, županu Občine Dobrepolje Igorju Ahačevčiču pa izrekla tudi ob občinskem praznovanju. S pozdravnim nagovorom in čestitkami se ji je pridružil tudi župan, izrazil zadovoljstvo ob dobrem sodelovanju in za najboljše v spominskem tekmovanju podelil praktične nagrade društva.

dpik logo40