Zadnje novice

ŠAH-POKAL VIKTORJA BREZOVNIKA-NAŠA EKIPA PRVA

SahVB1 Koper18BILTEN DP Istre in Krasa je 19. oktobra 2018 pripravilo tradicionalni spominski šahovski turnir in sicer liga ZPS Gradex 1. krog za pokal Viktorja Brezovnika. V prostorih restravracije Emonec v Kopru se je na črno belih poljih pomerilo 18 šahistk in šahistov iz DP severne Štajerske, DP jugozahodne Štajerske, DP Dolenjske, Bele krajine in Posavja, DP ljubljanske pokrajine in DP Istre in Krasa.
Naši šahisti DP Istre in Krasa so bili odlični in so zasedli prvo mesto v sestavi Benjamin Žnidaršič, Danilo Jakomin in Vojko Gašperut, ki je tudi dosegel 3. mesto med posamezniki. Prvomesto je dosegel Bogdan Petek-MB in drugo Radosav Matič-CE.
Ob razglasitvi rezultatov je šahiste nagovoril predsednik društva Željko Geci, čestital za dobro igro in rezultate ter podelil najboljšim posameznikom medalje. Najboljšim ekipam je pokale podelil športni referent Boško Božič
Tekmovanje je po pravilih Šahovske zveze Slovenije brez zapletov vodil arbiter Andrej Žnidaršič. Pokrovitelj lige je GRADEX do.o. iz Šempetra v Savinjski dolini.
Vsem šahistom še posebej pa našim vse čestitke!
FOTOGRAFIJE
SahVB2 Koper18SahVB3 Koper18SahVB4 Koper18SahVB6 Koper18SahVB5 Koper18SahVB7 Koper18SahVB8 Koper18SahVB9 Koper18SahVB10 Koper18

PREVENTIVNI PREGLED NA NAŠEM DRUŠTVU

Preventivni pregled1 Koper18Društvo paraplegikov Istre in Krasa je 18. oktobra 2018 za svoje člane pripravilo preventivni pregled. V prostorih društva se nas je zbralo kar nekaj članov in svojcev ki so želeli preveriti, če imajo povišan krvni tlak, holesterol ali sladkor v krvi.Preventivni pregled2 Koper18
Prim. Tanja Erjavec dr. med. je naše člane ob pregledu in razgovoru seznanila kako in kje morajo bolj paziti, da previsoke vsebnosti znižajo in tako zmanjšajo ogroženost svojega zdravja. Nato pa sta zdravnica in VMS Branka Vipavec na dveh aparaturah opravila meritve.
Po pregledu je vsak prejel svoj izvid preiskav, tisti s povišanimi rezultati merjenja pa opozorilo na nevarnost, ki ogroža njihovo zdravje. Vendar kljub temu paraplegiki in tetraplegiki nismo nikakršna izjema pri teh obolenjih. Še več, spadamo celo v rizično skupino. Zato bomo morali sami poskrbeti za bolj zdravo prehrano in bolj zdrav način življenja. Katera prehrana je nezdrava, kakšen je nezdrav način življenja, to vemo, vendar bore malo storimo, da bi se tega tudi držali.

PREVZEM KOMBINIRANEGA VOZILA IN LIKOVNA DELAVNICA V ANKARANU

Prevzem kombi1 Ankaran18V petek 28. septembra 2018 smo se v kampu Adria v Ankaranu zbrali članice in člani na jesenskem družabnem srečanju ter 13. likovni delavnici slikarjevPrevzem kombi2 Ankaran18 invalidov.
Prevzem kombi3 Ankaran18Letos je bil še poseben dogodek, saj smo imeli tudi simboličen sprejem novega kombiniranegaPrevzem kombi4 Ankaran18 vozila, ki je bilo kupljeno s sredstvi donatorjev in z lastnimi sredstvi.
Prevzem kombi5 Ankaran18Ob tem dogodku smoPrevzem kombi6 Ankaran18 povabili tudi donatorje ki so donirali največ in sicer luko Koper, Ford Nova iz Kopra in pa motoriste iz Postojne Springer Riders, vendar na žalost iz luke ni bilo nobenega predstavnika. Obiskal nas je tudi župan novoustanovljene občine Ankaran G. Gregor Strmčnik.
Imeli smo tudi dve predstavitvi glede mobilnosti paraplegikov in sicer SPEED3X električni priklop za invalidske vozičke ter ročno upravljanje avtomobila z vgrajeno BDF ročico kar je lahko tudi vsak član preizkusil.
Aktivni so bili tudi slikarji invalidi iz več DP Slovenije katerih slike so na koncu razstavili in smo si jih lahko vsi tudi ogledali.
Po kosilu smo imeli še družabno srečanje v prijetnem obmorskem ambijentu in smo se tudi v prijetnem vzdušju razšli.
DONATORJI

dpik logo Društvo paraplegikov Istre in Krasa - Associazione dei paraplegici d Istria e Carso

grb pivkagrb hrpelje kozinajskd

Logo sava zavarovalnicaspringer riders