FOTOGRAFIJE - Četrto tekmovanje paraplegikov in tetraplegikov v biljardu je Zveza paraplegikov Slovenije v organizaciji DP severne Štajerske 15. februarja 2013 pripravila v BIJARD2Biljard klubu Planet Tuša v Mariboru. Na osmih mizah se je v igranju »kmečke« osmice pomerilo kar 17 igralcev iz štirih pokrajinskih društev – BIJARDDP Prekmurja in Prlekije, DP ljubljanske pokrajine, DP jugozahodne Štajerske in gostitelji DP severne Štajerske. Po treh letih organiziranega tekmovanja v biljardu smo se približali številki 20, kar pomeni, da se zanimanje za ta šport povečuje. Mogoče bi bilo igralcev biljarda več, če bi imeli boljše pogoje za trening in dostop do biljardnih miz. Le malo katero društvo ima tako velike prostore, da v njih namesti biljardno mizo.
Po žrebanju parov so tekmovalci do polfinalnih in finalnih tekem igrali tako imenovani repasaž. S tem se zmagovalci rednega dela in zmagovalci poražencev uvrstijo v naslednji krog, vse dokler se v polfinale ne uvrstijo štirje najboljši tekmovalci. Tudi tokrat so igrali na dve dobljeni igri, tekmovala pa sta tudi dva težje gibalno ovirana tetraplegika. Zaradi časovne stiske so tekmovanje poenostavili tako, da je igralec zaključno kroglo (črno) lahko potopil v poljubno luknjo.
V polfinalne igre so se uvrstili: Rok Bratovž (LJ), Mičo Ostojič (CE), Robert Žerovnik (LJ) in David Slaček (MB), v finalnem srečanju pa sta se za prehodni pokal pomerila David Slaček  in nekoliko nepričakovano tetraplegik Rok Bratovž. Tako kot lansko leto ga je osvojil David Slaček.
Tekmovanje je vodil naš najboljši igralec in edini tekmovalec med paraplegiki, ki tekmuje na mednarodnih tekmovanjih Matej Brajkovič. Povemo naj, da bo Matej verjetno edini slovenski tekmovalec, ki bo v aprilu v Portorožu nastopil na Evropskem prvenstvu. Do sedaj je na teh tekmovanjih osvojil že pet bronastih medalj.  Skrbel je tudi za izračun rezultatov, vse organizacijske niti pa so bile v rokah Borisa Klepa, podpredsednika DP severne Štajerske.
Prehodni pokal in medalje je podelil vodja športa pri Zvezi paraplegikov Slovenije Gregor Gračner.

REZULTATI