FOTOGRAFIJE - Po končani košarkarski sezoni in državnem prvenstvu se košarkarske ekipe že vrsto let pomerijo še na zaključnem zDSC 0118tekmovanju za pokal Zveze. Letos je bil že dvanajsti po vrsti, drugič zapored pa so ga organizatorji posvetili tudi košarkašu ter prvemu in častnemu predsedniku Zveza paraplegikov Slovenije, Ivanu Peršaku. Zveza je turnir v soorganizaciji DP Istre in Krasa pripravila 18. maja v športni dvorani v Luciji, udeležile pa so se ga štiri ekipe (združena ekipa DP Dolenjske Bele krajine in Posavja in DP Gorenjske, DP jugozahodne Štajerske, DP severne Štajerske in DP ljubljanske pokrajine).
V uvodni tekmi predtekmovanja so državni prvaki DP Mercator Ljubljana premagali ekipo DP Maribor (53:43). Za Ljubljančane začetek ni bil obetaven. Prvo četrtino so izgubili za 4 točke, vendar so se hitro pobrali in ob polčasu že vodili za 15 točk. Druga finalistka je bila ekipa DP Celje, ki je v naslednji tekmi z rezultatom (57:52) ugnala združeno ekipo DP Novo mesto-DP Kranj. Tudi Celjanom ni kazalo najbolje, saj so prvo četrtino izgubili z 9:17.
V nadaljevanju turnirja sta se za tretje mesto pomerili poraženki iz predtekmovanja. Združena ekipa DP Novo mesto-DP Kranj je vodila vse do osme minute tretje četrtine, nato pa so ji povsem pošle moči. Premoč je morala priznati mariborski ekipi, ki jih je ugnala z rezultatom 49:36.
V finalni tekmi sta se pod koši srečali zmagovalni ekipi predtekmovanja. Povedli so Celjani in vodili vse do konca tekme. Ljubljančani so tekmo izgubili tako rekoč že v prvi četrtini (6:18), ko niso znali streti dobre obrambe Celjanov. V tretji četrtini so se jim približali na 4 točke, za preobrat pa je bilo vse preveč zgrešenih metov. Tekme sta ob tehničnem delegatu Milanu Lukanu sodila Mitja Dečman in Nedžad Budimlić.
DSC 0147Ob razglasitvi rezultatov sta športnike nagovorila vodja športa Gregor Gračner, in predsednik Zveze paraplegikov Slovenije Dane Kastelic. Predsednik je omenil poslanstvo in veliko vlogo Ivana Peršaka, ki jo je odigral pri razvoju športa paraplegikov in tetraplegikov. Še posebej košarke na invalidskih vozičkih. To je bila namreč prva kolektivna igra, ki nas je povezala in s katero smo postajali vse bolj prepoznavni v takratni družbi.

dpik logo 
Društvo paraplegikov Istre in Krasa - Associazione dei paraplegici d Istria e Carso
Vanganelska 008 F, 6000 KOPER
G: +386 (0)41 697 560
E: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

TRR: 10100-0034623369
Banka Koper
Matična številka: 518942000
Davčna številka: 84790962

 QR DPIK

 

 

 

 

Obiskovalci

4044429
Danes
Včeraj
Ta teden
Ta mesec
Skupaj
412
1296
3060
18759
4044429

NAŠE PROGRAME FINANČNO PODPIRAJO NASLEDNJE OBČINE IN DRŽAVNE JAVNE USTANOVE:

mddszee

fihozps

grb kopergrb izolagrb pirangrb ilirska bistrica

grb postojnagrb sezanagrb komengrb divaca

grb pivkagrb hrpelje kozinagrb ankaran

 

SPONZORJI IN DONATORJI:

Logo lukakoperLogo zivetispristaniscem

Springer riders logojskd