FOTOGRAFIJE

pran-14-6-2013 040V petek 14. junija 2013 smo v vročem dnevu ustvarjali ob obali pred našimi prostori na Fornačah 37 v Piranu, skupaj invalidni in neinvalidni slikarji. Slikarji invalidi iz različnih pran-14-6-2013 043društev in slikarji Likovnega kluba Solinar so na promocijski likovni delavnici mimoidoče nagovarjali z likovnim ustvarjanjem v projektu SOOČENJE S KULTURO INVALIDOV. Likovno delavnico je organiziralo Društvo paraplegikov Istre in Krasa v sodelovanju z Občino Piran, JSKD Slovenije, Likovnim klubom Solinar in Zavodom Ars Viva.

Na delavnici, ki je delovala kot odprto dvorišče smo poskusili, kako se oblikuje glino, risali s kredo in na različne načine likovno ustvarjali. Cilj našega društva in soorganizatorjev  je bil razširjati umetnost in skozi principe ustvarjalnosti, ki so lastni umetniškim praksam, v ljudeh razpirati željo po ustvarjanju ter jim skozi skupni proces ustvarjanje tudi omogočati. Različni naši umetniki so na delavnici pokazali svoja interdisciplinarna umetniška znanja in mehanizme slikanja z usti.

pran-14-6-2013 084 Udeleženci so odkrivali likovne oblike v gibanju, eksperimentirali v glini, ter skozi improvizacijo in na različne načine izražali svojo ustvarjalnost. Koncept  Odprtega dvorišča  je bil ponuditi prostor za nastop vsem, ki so likovno ustvarjalni v katerikoli tehniki in obliki. Življenju na ulici bomo skušali vdihniti živost tudi v bodoče, se z mimoidočimi spoprijateljiti in se ob tem neizmerno zabavati.pran-14-6-2013 096 Ustvarjali smo pod mentorskim vodstvom Rassa Causeviga in Davida Almajerja.

Ob tem smo sklenili tih dogovor pobratenja Društvo paraplegikov Istre in Krasa in Likovnim klubom Solina, ki delujeta v isti ulici in lahko rečemo na istem dvorišču. Zato smo se v njihovi galeriji na skupinski razstavi predstavili: Bolanča Bončina Dragica, Cerkvenik Ludviga, Benčič Mario, Čadež Dragica, Bušič Jasna, Bonin Bruno, Leban Klavdij, Beganovič Marija, Žnidaršič Benjamin, Grubešič Tatjana, Šter Ana, Šter Boris, Vertelj Željko, Rupnik Branko, Gašperut Vojko in drugi. Razstava bo odprta do 8. julija v Galeriji Impresije. Posebej pa smo bili veseli župana Občine Piran gospoda Bossmana, ki nas je presenetil z obiskom in nam vlil volje za organizacijo novih projektov.

4195171
4195171