FOTOGRAFIJE Jože Vodušek, naš slikar z usti in štipendist Mednarodnega združenja slikarjev, ki slikajo z usti ali nogami, se je pred letom poslovil od tega sveta. Z namenom, da vodusekpočastimo spomin nanj, smo se v soboto, 26. aprila 2014 na pobudo Benjamina Žnidaršiča in domačih zbrali na njegovem domu. Njegova dolgoletna želja je bila, da bi lahko povabil prijatelje slikarje, da bi na njihovi domačiji imeli slikarsko delavnico. Ker ga je bolezen v zadnjih letih zelo preizkušala, smo mu to željo lahko skupaj z domačimi izpolnili šele sedaj.

Zjutraj smo se zbrali ob 10. uri na jutranji kavi in se spomnili skupnih dogodivščin z Jožetom Voduškom. V okolju njegovih slik in njegovega ateljeja smo pregledali njegov opus in si podelili nekaj življenjskih izkušenj iz srečanj z Jožetom Voduškom. Ob tem so se slikarjem pridružili tudi predstavniki Društva paraplegikov Dolenjske, Bele krajine in Posavja.Potem pa smo, kljub slavnostnemu trenutku, po slikarsko preživeli lepo dopoldne v družbi z domačimi, ki so za prijetno počutje postorili več kot je bilo mogoče.vodusek1

Po kosilu smo pokramljali in se skupaj odpravili, da se njegovemu spominu poklonimo na njegovem grobu tudi v imenu Založbe UNSU in Mednarodnega združenja slikarjev z usti in nogami. Likovne delavnice so se skupaj s spremljevalci udeležili: Benjamin Žnidaršič, Vojko Gašperut, Željko Vertelj, Franc Ekart, Branko Rupnik, Metod Zakotnik, Silvo Mehle, Dragica Sušanj, Tina Pavlovič, Joži Ameršek, Anica Radej in Mirko Sintič.

dpik logo 
Društvo paraplegikov Istre in Krasa - Associazione dei paraplegici d Istria e Carso
Vanganelska 008 F, 6000 KOPER
G: +386 (0)41 697 560
E: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

TRR: 10100-0034623369
Banka Koper
Matična številka: 518942000
Davčna številka: 84790962

 QR DPIK

 

 

 

 

Obiskovalci

4195182
Danes
Včeraj
Ta teden
Ta mesec
Skupaj
180
391
3063
14341
4195182

NAŠE PROGRAME FINANČNO PODPIRAJO NASLEDNJE OBČINE IN DRŽAVNE JAVNE USTANOVE:

mddszee

fihozps

grb kopergrb izolagrb pirangrb ilirska bistrica

grb postojnagrb sezanagrb komengrb divaca

grb pivkagrb hrpelje kozinagrb ankaran

 

SPONZORJI IN DONATORJI:

Logo lukakoperLogo zivetispristaniscem

Springer riders logojskd