20140925 115958FOTOGRAFIJE

V kampu ADRIA Ankaran se je v četrtek 25. septembra 2014 zbralo 36 slikarjev invalidov in njihovih 20140925 115325spremljevalcev. Društvo paraplegikov Istre in Krasa (DPIK) je v sodelovanju z Javnim skladom RS za ljubiteljsko kulturno dejavnost, Zavodom ARS VIVA in hotelskim podjetjem Adria Ankaran organiziralo že deveto likovno delavnico - Ankaran 2014.

Pod vodstvom mentorja Rassa Causeviga so slikarji tudi letos slikali na temo morja. Na delavnico so bili povabljeni invalidni slikarji iz cele Slovenije (iz 7. invalidskih društev) in neinvalidi slikarje iz širše okolice, predvsem pa vsi tisti, ki jih naše ustvarjanje zanima.

IMG 1355Poseben poudarek smo dali razvoju domišljije in izmenjavi izkušenj med slikarji. Težili smo k temu, da udeleženci pod mentorskim vodstvom likovne naloge rešijo na čimbolj ustvarjalen, samosvoj način. Pridružili so se nam tudi motoristi Moto kluba Springer riders, ki je v okviru rednih moto zborov v kratkem času že tretjič organiziral dobrodelno humanitarno akcijo zbiranja prostovoljnih prispevkov in to uradno predal Društvu paraplegikov Istre in Krasa. Pridružila se nam je tudi kandidatka za županjo v MO Koper Olga Franca.

Slikarske delavnice potekajo čez celo leto po različnih koncih Slovenije, med vikendi, prazniki, med šolskim letom tudi po osnovnih šolah. So pravi način za kvalitetno preživljanje prostega časa na ustvarjalen način! Tudi tokrat smo bili na naši zadnji likovni delavnici na prostem zopet deležni posebne prijaznosti delavcev kampa, za kar se jim posebno zahvaljujemo.