Klobasarjenje1 Podcerkev18FOTOGRAFIJEKlobasarjenje2 Podcerkev18
V Podcerkvi je 19. maja 2018 Zveza paraplegikov Slovenije v sodelovanju z Zavodom Ars Viva organizirala že tradicionalno 4. srečanje ročnih kolesarjev.
Letos je bilo udeležencev malo manj (20) kot v preteklih sezonah, čemur sta botrovala slaba vremenska napoved in bolezni. Ročni kolesarji so se zapeljali po cestah Loške doline do Cerkniškega jezera nato pa pot nadaljevali čez Gorenje jezero do vasi Goričice in čez naseljeZa varnost kolesarjev je s spremljevalnim motorjem skrbel Adolf Košmrl Dane nazaj do Podcerkve. Kolesarjenje v idiličnem podeželju ponuja prečudovite razglede, prav tako pa gibanje na svežem zraku koristi psihofizičnemu počutju vsakemu izmed nas.
Preizkusili so tudi nova ležeča kolesa in električne V tandemu sta se preizkusili direktorica hostla Urša Telič Miler in Anka Veselpriklope, ki jih je Zavod Ars Viva pridobil s projektom “Skupaj zmoremo več”. Nova pridobitev je zbrane ročne kolesarje navdušila, saj bo obogatila kolesarsko ponudbo in ponudila možnost kolesarjenja tudi tistim, ki si ne morejo privoščiti nakup prilagojenega kolesa.
Klobasarjenje3 Podcerkev18V vožnji teh koles sta se v tandemu preizkusili tudi direktorica hostla Urša Telič Ročni kolesar Miler in odlična ročna kolesarka Klobasarjenje4 Podcerkev18Anka Vesel, ki priporočata da si vzamete čas in se z ročnim kolesom podate na kakšno kolesarsko pot v Podcerkvi in okolici.
Druženje se je v prijetnem vzdušju ob zvokih kitare hitro prevesilo v pozno popoldne.