Cebelnjak MS18Pred dobrim letom smo v Semiču ustanovili Čebelarsko sekcijo invalidov na vozičkih in drugih invalidov, 25. aprila 2018 pa dobili že učni čebelnjak, ki bo služil izpopolnjevanju čebelarjev na invalidskih vozičkih za delo s čebelami. Udeležence je nagovoril predsednik društva Stanko Novak. Sredstva za postavitev čebelnjaka je zbrala Čebelarska zveza Slovenije, načrt pa z našim arhitektom Matjažem Planincem pripravil arhitekt prof. Borut Juvanec. Čebelnjak je svetovna posebnost, ki je v konstrukciji prilagojen današnjim sodobnim razmeram v kompoziciji pa značilnostim pravega slovenskega čebelnjaka. Predsednik sekcije Ljubo Janežič. V dolžino meri 382, v širino pa 312 cm, v njem pa je osem panjev. Učni čebelnjak bo opremljen z vsemi osnovnimi pripomočki za sodobno čebelarjenje, vse pa je prilagojeno in dosegljivo čebelarjem na invalidskih vozičkih, ki bodo nadgrajevali svoje znanje, izmenjavali izkušnje, mlajše pa usposabljali za delo s čebelami. Nagovor predsednika Zveze Daneta Kastelica. Čebelnjak, ki ga je izdelalo tesarstvo Drago Črešnjovec s. p. iz Lendave, stoji v neposredni bližini Društva paraplegikov Prekmurja in Prlekije, sredi cvetoče ravnice in nudi obilo paše za čebele. Predsednik Čebelarske zveze Slovenije Boštjan Noč. Prekmursko društvo pa ima tudi največ čebelarjev na invalidskih vozičkih, ki bodo ob strokovni pomoči pomurskih čebelarjev lahko vzorno skrbeli za svoje čebelje družine. Srečanja se je udeležil tudi naš član in čebelar Damjan Žerjav.
(Zveza paraplegikov Slovenije)

dpik logo Društvo paraplegikov Istre in Krasa - Associazione dei paraplegici d Istria e Carso

grb pivkagrb hrpelje kozinajskd

Logo sava zavarovalnicaspringer riders