Kegljanje1 Celje18Kegljanje2 Celje18Društvo paraplegikov jugozahodne Štajerske je 16. marca 2018 v organizaciji Zveze paraplegikov Slovenije pripravilo tretji krog ligaškega tekmovanja ZPS-Dom paraplegikov Pacug. Na kegljišču Golovec v Celju so se za ligaške uvrstitve pomerile ekipe iz sedmih pokrajinskih društev Zveze, kegljači pa so tekmovanje tudi Predstavniki najboljših ekiptokrat v ekipni in posamični konkurenci posvetili spominu na odličnega kegljača Petra Zdovca.
Janez Hudej z najboljšimi kegljačicamiV ekipni konkurenci je slavila domača ekipa DP Celje (1947), drugo mesto je osvojila DP Maribor (1690), tretje DP Ljubljana (1582), četrto DP Novo mesto (1575), peto DP Murska Sobota (1553), šesto DP Slovenj Gradec (1418), sedmo pa DP Koper (1275).
V najštevilčnejši moški konkurenci je največ kegljev podrl domači kegljač Roman Hrženjak (477), drugo mesto je osvojil Viktor Rupnik – LJ (461), tretje pa Janez Janžič - MB (456).
Kegljanje3 Celje18Najboljši med veterani v ženski konkurenci je slavila Senka Ivaniševič - LJ (443), druga je bila Marija Kerec - MB (425), tretja pa Martina Glavič - NM (397).
V skupini tetraplegiki je bil najboljši domačin Aleš Povše - CE (435), drugi Kristjan Žunko - MB (422), tretji pa Henrik Plank – CE (399).
Med starejšimi kegljači v skupini veterani je bil najuspešnejši Franc Borovnjak – MS (380), drugo mesto je osvojil Franc Simonič – MB (371), tretje pa Franc Kuhelj – NM (345).

dpik logo Društvo paraplegikov Istre in Krasa - Associazione dei paraplegici d Istria e Carso

grb pivkagrb hrpelje kozinajskd

Logo sava zavarovalnicaspringer riders