O PROJEKTU IZI - S ciljem povečati dostopnost vsebin RTV za osebe z različnimi oviranostmi je začela delovati nova spletna stran www.rtvslo.si/dostopno.
rtvslo-invPortal je tehnično prilagojen senzornim invalidom, torej slepim in slabovidnim ter gluhim in naglušnim, vsebinsko pa je namenjen vsem, ki imajo različne oblike oviranosti, je pojasnil Luka Zebec, vodja Multimedijskega centra (MMC), v okviru katerega je bil vzpostavljen portal.
Osnovna ideja je bila na enem mestu združiti vse vsebine, ki so bile doslej razdrobljene oziroma niso bile dostopne prek spleta, v uredništvu pa bodo pripravljali tudi lastne vsebine. »Vsak ima pravico do informacij, in če ta informacija ni dostopna, ker si slep ali gluh, te to postavlja v podrejen položaj. Cilj našega portala je ravno to spremeniti: povečati dostopnost," je temeljno poslanstvo opisala Vesna Pfeiffer, urednica spletne strani.
Po besedah Luke Zebca so ustvarjalci spletne strani zasledovali predvsem vsebinski cilj: na enem mestu zbrati vse vsebine, ki nastajajo v okviru RTV-ja, torej na radiu, televiziji in spletu, in omogočiti dostop do njih osebam z različnimi ovirami. Za gluhe in naglušne so na voljo vsebine, opremljene s podnapisi in tolmačem, za slepe pa vsebine z avdiodeskripcijo, torej z dodatnimi zvočnimi opisi.  
V tednu med 10. in 17. novembrom 2014 bo na RTV potekal teden invalidskih vsebin. Že v ponedeljek boste lahko ob 11.30 uri na prvem programu Radia Slovenija prisluhnili reportaži, ki je bila posneta v prostorih Zveze paraplegikov Slovenije. Namenjena je promociji socialnega podjetništva in projektu ter dejavnosti Invalid za invalida. Vabljeni k poslušanju.