FOTOGRAFIJE

20141115 165958Zveza likovnih društev Slovenije je 15. novembra 2014 v Delavskem domu v Trbovljah odprla zaključno pregledno razstavo 20141115 164239projekta Zlata paleta 2014. Ob otvoritvi razstave so podelili tudi certifikate in zlate palete. Letošnje državno tekmovanje na področju ljubiteljske umetnosti je bilo razdeljeno na pet tematskih razstav - risba in grafika, abstraktno slikarstvo, realistično slikarstvo, fotografija in kiparstvo. Tematika: kmetija, avtoportret in pogled v prihodnost.
Podelili so 49 certifikatov in 6 zlatih palet. Med dobitniki certifikatov so bili tudi trije naši člani. Benjamin Žnidaršič za grafiko Kmetija, Branko Rupnik za realizem in Ljudmila Turk za risbo avtoportret.
Ljubitelje likovne umetnosti sta nagovorila; županja občine Trbovlje Jasna Gabrič in predsednik likovnih društev Branko Železnik. Kulturni dogodek je popestritl kitarist Jernej Kerže, razstava v Delavskem domu v Trbovljah pa bo odprta do 14. decembra 2014.